Backpacken op vakantie

Backpacken is al jaren populair onder jong en oud. Steeds vaker gaan mensen voor langere tijd op vakantie met een klein budget. Het is een sport om met een zo laag mogelijke dagbesteding op zo veel mogelijke prachtige plekken te komen en zo veel mogelijk te kunnen zien. Wie wil dat nou niet? Lekker met één rugzak de wereld verkennen!

Backpacken kan op verschillende manieren. Zo kun je gemakkelijk je eigen tent meenemen en geld besparen op de overnachtingen. Of check jij liever in een hostel met veel reisgenoten? Alles wat je moet weten over backpacken kun je vinden op backpackers-online.com. Er zijn namelijk veel verschillende manier om je backpack-vakantie in te delen.

backpack kamperenKamperen tijdens je backpack-vakantie

Met je eigen tent kun je gaan en staan waar je maar wilt. Als dat nu in Europa of Australië is of in een Zuid Amerikaans land, overal kun je op deze manier simpel je backpack vakantie doorbrengen. Je hoef met niemand rekening te houden, je houdt de kosten laag en je bent lekker veel buiten. Veel backpackers vinden deze ‘back to basic’ wijze van vakantie heerlijk ontspannen.

Wat neem je als je gaat backpacken

Allereerst is een goede rugzak erg belangrijk. Daar moet je immers een lange periode uit leven. Een goed rugzak is een grote met veel vakken en een goed aansluiting op je rug met stevige heupband. Hier draag je het meeste gewicht op. In je rugzak heb je niet te veel kleding maar wel kleding voor elk weertype. De tas moet niet te zwaar zijn met in het begin wat ruimte over zodat je onderweg wat extra pullen kan meenemen. Verder is belangrijk dat je de juiste papieren meeneemt, een EHBO-kitje meeneemt en goed schoenen, slippers, handdoeken en lakens voor in de hostels. 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *