Alles wat je wilt weten over kamperen op Ibiza

Wist je al dat je ook goed kunt kamperen op Ibiza? Er wordt vaak niet snel gedacht aan een camping, omdat de meeste Nederlandse toeristen verblijven in een hotel of appartementencomplex. Ibiza is echter ook een leuk eiland om te gaan kamperen. Het is op Ibiza alleen toegestaan om te kamperen op terreinen die in het bezit zijn van een vergunning. Er zijn op dit eiland minder campings dan andere vormen van accommodatie zoals appartementen. De meeste campings liggen daarnaast niet bij de grote steden, maar nabij de kleinere dorpen. Je kunt overnachten in een tent, bungalow, chalet of stacaravan. Meer informatie en tips voor een kampeervakantie lees je hier.

Redenen om te gaan kamperen op Ibiza

Het is financieel gezien vaak voordeliger om op een camping te gaan nachten dan in een hotel of resort. Door te gaan kamperen, geniet je van vrijheid en rust. Je bent bovendien dichter bij de prachtige natuur van Ibiza. Het binnenland van het eiland heeft mooie bossen waar je kunt gaan wandelen. Je kunt ook de kustlijn verkennen en op zoek gaan naar verlaten baaien met prachtige stranden. Kamperen is ook leuk als je een gezin hebt met kinderen. De meeste campings zijn kindvriendelijk. Dankzij het aangename weer en klimaat is dit eiland geschikt voor een kampeervakantie.

Leuke campings op Ibiza

Een leuke camping voor strandliefhebbers is Camping La Playa, omdat je vanaf de camping direct toegang hebt tot het strand. Je hebt hier daarnaast mooi uitzicht op zee vanwege de unieke ligging. Deze camping heeft ook een hippie-uitstraling vanwege de verschillende soorten accommodaties. De camping beschikt over een yogaplek en een restaurant waar regelmatig livemuziek wordt gespeeld. Het is een leuke camping voor een zonvakantie.

Andere campings

Een andere bijzondere camping is Camping Es Cana in het dorpje Es Canar. Het is namelijk mogelijk om hier in tipi-tenten te overnachten. Er is ook een zwembad aanwezig. In de buurt zijn twee hippiemarkten waar je leuke spulletjes kunt kopen. Ook in de badplaats San Antonio is een camping waar je met de hele familie of vriendengroep terecht kan. San Antonio is niet ver gelegen van Ibiza-Stad. In de hoofdstad kun je een aantal mooie bezienswaardigheden van Ibiza zien.

Kamperen in een houten bungalow

Wie in een goed uitgeruste houten bungalow wilt slapen, moet bij Camping Cala Nova zijn. Deze camping is slechts 50 meter verwijderd van het prachtige Cala Nova strand. Dit gebied wordt omgeven door mooie pijnbomen en zandduinen. Op het kampeerterrein is een supermarkt, snackbar, restaurant en gratis wifi aanwezig. Er is hier ook genoeg om te doen. Denk bijvoorbeeld aan watersporten, paardrijden, fietsen en wandelen op Ibiza.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *