Kamperen en andere overnachtingsmogelijkheden op Mallorca

Wil jij graag kamperen op Mallorca? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Dit eiland is geen paradijs voor kampeerder, omdat de mogelijkheden beperkt zijn. Dit heeft niets te maken met het feit dat er geen mooie kampeerlocaties te vinden zijn, maar het is verboden om te gaan wildkamperen. Als je betrapt wordt, kun je zelfs een boete riskeren. Je mag alleen op kampeerterreinen van de overheid kamperen. Hier zijn er slechts drie van te vinden op het hele eiland. Je kunt in plaats van te gaan kamperen op Mallorca ook overwegen om een andere overnachtingsmogelijkheid te zoeken.

Kampeerterreinen nabij het klooster van Lluc

Er zijn twee terreinen waar het toegestaan is om te kamperen bij het klooster van Lluc. Dit is de oude Margenó terrein. Dit kampeerterrein ligt nabij het punt waar de wegen van Inca en Pollença elkaar kruizen. Margenó is gereserveerd voor caravans en wordt tevens gebruikt als gebied voor recreatieve doeleinden zoals picknicks. Het nieuwe kampeerterrein heeft Font Coberta en is gesitueerd aan het einde van de weg naar het klooster Lluc. Dit terrein ligt naast de parkeerplaats om precies te zijn. Font Coberta beschikt over standaardvoorzieningen zoals toiletten, douches met koud water, kookfaciliteiten en standplaatsen voor gehandicapten. Je kunt de campings bereiken op het volgende nummer: 0034 – 971517080.

Kamperen bij s’Arenalet

De laatste camping is gelegen nabij het strand s’Arenalet. Dit kampeerterrein is moeilijk bereikbaar en je zult erheen moeten wandelen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Verwacht daarnaast geen luxe voorzieningen of faciliteiten. Het is een klein en primitief kampeerterrein. Er is bijvoorbeeld geen drinkwater of plek aanwezig om eten te kopen. Er zijn wel tafels en douches op het kampeerterrein. Je kunt hier alleen overnachten met een eigen tent. En je kunt hier alleen terecht als je van tevoren een plek hebt gereserveerd. Het terrein wordt beheerd door Ibanat en je kunt ze bereiken op dit nummer: 0034 – 971177652.

Andere overnachtingsmogelijkheden

Zoals je al hebt gemerkt, heb je slechts een beperkte keuze als je wilt gaan kamperen op Mallorca. De drie mogelijkheden zijn daarnaast geen grote en luxe campings, maar kleine kampeerterreinen met weinig voorzieningen. Er zijn echter nog veel andere overnachtingsmogelijkheden op het eiland. Het is mogelijk om te overnachten in een hostel of pension. Als je op zoek bent naar iets kleinschaligs, kun je ook een bed & breakfast of agritoerisme. Of boek een Airbnb-verblijf en slaap bij de locals. Op Mallorca heb je vooral in de toeristische gebieden een ruim aanbod aan hotels en appartementen.

Hotels en appartementen op Mallorca

Er zijn zo veel hotels op Mallorca dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe hotel of een wellness hotel met spa. Er zijn ook hotels gericht op het gezin of juist adults only hotels. Er is op elke locatie en voor elke type reiziger wel een geschikt hotel te vinden. Hetzelfde geldt voor appartementen in Mallorca. Er zijn accommodaties met standaardfaciliteiten in de grote complexen, maar ook appartementen met luxe voorzieningen op bijzondere locaties. Kortom, er zijn behalve kamperen nog veel andere opties.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *